Dačić sa novom šeficom predstavništva UNHCR u Srbiji Frančeskom Boneli 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/DS

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izrazio je danas uverenje da će ponovni boravak nove šefice predstavništva Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Beogradu Frančeske Boneli biti uspešan i istakao da Srbija u UNNCR vidi važnog partnera, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Srbija u UNHCR vidi važnog partnera, o čemu, pored dugogodišnje saradnje u rešavanju pitanja izbeglica, svedoči i rad na polju rešavanja aktuelne migrantske krize, naročito u novonastalim otežanim okolnostima usled pandemije Kovid-19“, rekao je Dačić kome je Frančeska Boneli predala kredencijale o stupanju na dužnost.

Dačić je posebno naglasio značaj pitanja dugotrajnog zbrinjavanja raseljenih u Srbiji, kako izbeglica iz BiH i Hrvatske, tako i interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, te iskazao uverenje da će UNHCR nastaviti da podržava Regionalni stambeni projekat.

Boneli je ukazala da će UNHCR i ona lično nastojati da saradnja sa Srbijom na unapređenju prava i položaja izbeglica, migranata i raseljenih lica koji se nalaze na teritoriji Srbije bude uspešna kao i do sada.

Pozitivno je, kako se dodaje u saopštenju, ocenila humani odgovor Srbije prilikom izbijanja i trajanja migrantske krize, te istakla da se raduje budućoj saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari