Dačić: Srbija će imati odgovor na lobiranje Prištine za priznanje Kosova 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za Sputnjik da će Srbija, u dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, imati odgovor na najavu Prištine da će nastaviti sa lobiranjem za priznanje  Kosova.

Dačić je rekao i da ga ne iznenađuje izjava premijera Kosova  Avdulaha Hotija da lobiranje nije suspendovano i da je dogovorio saradnju sa međunarodnim partnerima o članstvu  Kosova u međunarodnim organizacijama.

„Mi smo odmah posle objave Grenela rekli da ne verujemo da će se Priština pridržavati dogovora, tako da to za nas ne predstavlja iznenađenje. Oni ne žele nikakav dogovor ni kompromis, oni samo žele da Srbija prizna Kosovo“, konstatovao je Dačić.

Za Srbiju je takvo ponašanje apsolutno neprihvatljivo, naveo je on, ističući da će Srbija imati odgovor, u dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Obustavljanje kampanje lobiranja Prištine za priznavanje Kosova bilo je preduslov za nastavak dijaloga, koji je objavio američki izaslanik Ričard Grenel, dok je deo  dogovora bio da Beograd prekine sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari