Dačić: U Beloj kući razgovaraće se o ekonomiji, ali možda bude i političkih tema 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanovic

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će se na sastanku predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući 2. septembra razgovarati o ekonomiji, ali da ne isključuje mogućnost nekih političkih tema.

To je dobro, jer se u Vašingtonu nikada ranije nije pričalo o kompromisu, pošto su Amerikanci smatrali da je pitanje Kosova rešeno, rekao je Dačić.

On je izjavio da mnoge evropske zemlje nisu oduševljene što će SAD imati ulogu u procesu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Neke evropske zemlje ne žele da pomažu američkom predsedniku Donaldu Trampu u njegovoj predizbornoj kampanji, rekao je Dačić, uz konstataciju da pola miliona glasova Srba koji žive u SAD mogu imati bitnu ulogu na predsedničkim izborima.

Dačić je prilikom gostovanja na Televiziji Studio B izjavio da predstoje ozbiljni razgovori o budućnosti Srbije i da će se od Beograda tražiti da se opredeli da li će biti na strani Moskve i Kine.

Evropska unija smatra da Beograd treba da prihvati svaki stav Brisela. Ako to učinite, verovatno ćete naići na negativne reakcije drugih država, rekao je Dačić, uz ocenu da Srbija više nije slaba, pošto je promenila svoju političku poziciju na međunarodnoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari