Dačić u Kini 1Ivica Dačić Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće u zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini od danas do 18. decembra.

Pored razgovora sa domaćinom, ministrom inostranih poslova Vang Jiem, Dačić će imati razgovore sa najvišim državnim i partijskim zvaničnicima Kine, kao i sa istaknutim predstavnicima kineske akademske zajednice.

Šef srpske diplomatije će imati više sastanaka na kojima će se razgovarati o najvažnijim temama iz bilateralne saradnje i aktuelnim međunarodnim pitanjima, kao i o aktivnostima u okviru mehanizma saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, saopštilo je Minuistarstvo spoljnih poslova.

Dačić će imati uvodno izlaganje na međunarodnom simpozijumu koji organizuje Kineska akademija društvenih nauka i srešće se sa profesorima i kineskim studentima sa Katedre za srpski jezik na Pekinškom univerzitetu za međunarodne studije.

Predviđena je i poseta Tjenđinu, gde će se Dačić sresti sa rukovodstvom tog grada koji ima najveći BDP po stanovniku i četvrti je po veličini u Kini.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari