Dačić: Vlada nastavlja aktivnosti 1Foto: SPS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, koji će od danas obavljati dužnost predsednika Vlade, pošto je dosadašnji premijer Aleksadar Vučić stupio na dužnost predsednika, izjavio je da neće biti nikakvih promena u radu Vlade Srbije koja nastavalja sve svoje aktivnosti.

„Mi svakog dana imamo važne političke teme na kojima radimo i sarađujemo. Jedino što su možda promenjena radna mesta i adrese, politika ostaje ista“, rekao je Dačić novinarima na svečanom koktelu u skupštini, posle polaganja zakletve novog predsednika Srbije.

Vršilac dužnosti premijera rekao je da mu je prvi korak to što danas leti za Sankt Peterburg, gde predvodi delegaciju Srbije na Svetskom ekonomskom forumu.

On je ukazao da na tom skupu Srbija učestvuje kao zemlja gost, a da će on govoriti na otvaranju, kao i da će se sastati sa ruskim kolegom, šefom diplomatije Sergejom Lavrovim, potpredsednikom Vlade Ruske federacije Dmitrijem Rogozinom, a da će skupu prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Dačić je najavio i da u subotu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem putuje u Sloveniju na forum procesa Brdo Brioni, na kojem učestvuju predsednici zemalja regiona i ministri spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari