Dačić: Vreme je da se izjasni EU 1Foto: SPS

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da Hrvatska nastavlja sa provokacijama, pretnjama i neskrivenom mržnjom koju hrvatski ministar Miro Kovač danas ispoljava prema premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i Srbiji.

„Hrvatskoj i Kovaču očigledno smeta kada Srbija i njen premijer jasno kažu da neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda, da nećemo dozvoliti rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i oslobađanje zločinaca iz poslednjeg rata“, istakao je Dačić u pisanoj izjavi.

„Vrhunac cinizma i bezobrazluka Kovača je i u tome da traži izvinjenje od Srbije. Oni koji su klali i ubijali Srbe  u koncentracionim logorima traže izvinjenje od svojih žrtava“, naveo je Dačić. Dačić ističe da Hrvatska koja je rehabilitovala gotovo sve ustaške zločince, koja Anti Paveliću nije ni sudila i koji je umro u Španiji kao slobodan čovek, nema moralno pravo da preti i uslovljava Srbiju.

To što je ovakva Hrvatska, koja rehabilituje fašizam, članica Evropske unije, ne daje joj nikakvo pravo da Srbiju vređa i da joj preti, ocenio je on.

Dačić je izjavio i da je Aleksandar Vučić dobio priznanje svih vodećih zemalja sveta za politiku koju vodi, politiku mira i stabilnosti, koja nikoga ne napada, ali neće dozvoliti ponovni genocid i etničko čišćenje našeg naroda.

„Vreme je da i Evropska unija prekine svoje ćutanje i izjasni se dokle će tolerisati rehabilitaciju fašističke ustaške NDH i pretnje Srbiji koje dolaze iz Hrvatske“, ukazao je Dačić.
Ovakva Hrvatska, dodao je on, je danas najveća sramota Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari