Dačić: Zahvalnost Sloveniji na podršci na polju evrointegracija 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/ OGNJEN STEVANOVIC/ DS

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je, na marginama 5. zajedničke sednice vlada Srbije i Slovenije, koja je održana u Novom Sadu, imao bilateralni susret sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog aktuelnog stanja bilateralnih odnosa i uverenje da će isti nastaviti da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo, a Dačić je zahvalio na podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, saopšteno je srpskog ministarstva.

On je istakao i da očekuje da će se rešavanje preostalih pitanja u vezi sa sukcesijom imovine bivše SFRJ ubrzati, a na sastanku je bilo reči i o konkretnim aktivnostima vezanim za raspodelu diplomatsko-konzularnih predstavništava (u okviru Aneksa B).

Na sastanku je, uz izraženo zadovoljstvo zbog konstantnog rasta ekonomske saradnje, razmatrana mogućnost zajedničkog delovanja kompanija dve države na trećim tržištima, posebno u Africi, rečeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari