Danijelson u poseti Srbiji 1Foto: Bojan Cvejić

Generalni direktor Evropske komisije za proširenje, Kristijan Danijelson posetiće Srbiju 11. i 12. oktobra kada će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o napretku Srbije u pristupnim pregovorima.

Uoči dolaska u Beograd Danijelson je rekao da se nada da će do kraja godine Srbija otvoriti još pregovaračkih poglavlja i istakao da je cilj njegove posete da sa predstavnicima vlasti razgovara o ostvarenom napretku i daljim koracima u tom procesu.

Osim toga, radujem se susretima sa predstavnicima lokalnih vlasti u Kragujevcu i Kniću, ali pre svega želim da čujem iskustva i viđenja poljoprivrednika, lovaca i običnih građana o budućnosti u Evropskoj uniji, izjavio je Danijelson.

Veći deo prvog dana posete Danijelson će provesti u Kragujevcu i Kniću, gde će se sastati sa predstavnicima lokalnih vlasti i posetiti projekat usmeren na osnaživanje romske dece i otvaranje većih mogućnosti za njihovo obrazovanje koji finansira EU.

Pored toga, obići će i ženski manastir Grnčarica, kao i poljoprivredne zadruge i jedno lovačko udruženje.

Danijelson će drugog dana posete otvoriti Beogradski bezbednosni forum, nakon čega će se sastati sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, ministarkom pravosuđa Nelom Kuburović, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, kao i sa ombudsmanom Zoranom Pašalićem.

Na kraju posete generalni direktor Evropske komisije za proširenje sastaće se sa patrijarhom SPC Irinejem, saopštio je EU Info centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari