Darija Ranković: Valjevo je nazadovalo za vreme Vučića 1Foto: Kolubarske

Urednica nezavisnog portala Kolubarske.rs Darija Ranković izjavila je danas da odluka o proglašenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića za počasnog građanina Valjeva nije ni iskrena, ni promišljena.

Ranković je agenciji Beta kazala da je ta odluka iznuđena i da je došla kao rezultat političkog prepucavanja socijalista i naprednjaka koji, za razliku od Srbije i većina mesta, u Valjevu nisu u koaliciji.

„Da valjevski naprednjaci zaista misle da predsednik Srbije zavređuje najveće priznanje koje jedan grad dodeljuje zaslužnima, oni bi Vučića proglasili počasnim mnogo ranije, ne bi čekali da se toga prvi dosete socijalisti“, ocenila je urednica Kolubarske.rs.

Prema njenim rečima, ne postoji nijedan razlog da Aleksandar Vučić bude počasni građanin Valjeva, niti on zaslužuje to priznanje.

„Za vreme Vučićeve skoro desetogodišnje vladavine, prvo kao premijera, a potom i kao predsednika, Valjevo je nazadovalo, a jedino u čemu je napredovalo bile su afere i zloupotrebe“, istakla je ona.

Ranković je navela da je Vučić počasni građanin grada u kome živi progonjeni Aleksandar Obradović, koji je ukazao na aferu „Krušik“, u kome danas ima premalo posla i para, a previše zaposlenih članova SNS, koji su „udavili fabriku“.

„Za skoro deset godina vladavine Aleksandra Vučića u Valjevu nijedna kapitalna investicija nije ni započeta, a kamoli završena. Na sva zvona zvone i hvale se da su uspeli da rekonstruišu Dom zdravlja. Rekonstrukcija bolnice se čeka skoro pet godina, isto toliko se čeka rekonstrukcija jedne od centralnih gradskih ulica“, kazala je novinarka.

Dodala je da je zemljište gde bi trebalo da bude privredna zona kupljeno od valjevskog preduzetnika, člana SNS, kako bi mu se pomoglo da skine hipoteke i pokrije poreski dug.

„I nakon pet godina ta livada je još uvek livada na koju je postavljena gradilišna tabla na kojoj piše da će to jednog dana biti privredna zona“, naglasila je Ranković.

Istakla je da nijedna nova fabrika za devet godina nije otvorena u Valjevu.

„Vučić sada dovodi nemačku kompaniju Bizerba, koja će sledeće godine zaposliti tri radnika, a do 2027. najmanje 305 i dobiće 15.039 evra subvencija po radnom mestu. Vučić je odlučio i da Bizerbi pokloni 11,8 hektara zemljišta u Privrednoj zoni vrednog 1,5 miliona evra, koje su platili građani Valjeva. Međutim pravobranilaštvo je podnelo tužbu protiv države i Grada koji su nezakonito poklonili gradsko zemljište“, kazala je Ranković.

Ona je navela da se za vreme vladavine Aleksandra Vučića u javnoj komunikaciji ustalio govor mržnje, progon političkih protivnika i novinara.

„U takvom okruženju mladi ljudi sa perspektivom masovno odlaze iz Valjeva. I kada malo bolje razmislim, možda Aleksandar Vučić i treba da bude počasni građanin Valjeva, jer kakav grad takav i počasni građanin! Ili, kakav počasni građanin takav i grad“, zaključila je Darija Ranković za Betu.

Skupština grada Valjeva je u sredu 28. jula, na predlog opozicionih odbornika iz Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije proglasila Aleksandra Vučića za počasnog građanina Valjeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari