Dašić: Niko u SNS neće biti pošteđen 1Gradonačelnik Kragujevca: Nikola Dašić Foto: Milan Nikić

Poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da su članovi kragujevačkog SNS u postupku izjašnjavanja o svakom funkcioneru i da će njihov stav biti prosleđen stranačkim organima, a niko neće biti pošteđen – „ni Stefanović, ni Đukanović, niti ja“.

Taj stav će biti naša procena i neće štedeti ni Nebojšu Stefanovića, ni Vladimira Đukanovića, ni mene, niti bilo koga drugog ako se ogrešio o poverenje građana, stranke ili predsednika SNS Aleksandra Vučića, rekao je Dašić za portal Glas Šumadije.

On je istakao da je neophodno je da se ceni marljiv rad, kreativnost i poštenje, i da u SNS za „lenjost, manipulacije i kriminal nemamo ni promil tolerancije“.

Ne pada nam napamet da se neko krije iza našeg rada, rekao je Dašić.

Niški i čačanski odbori SNS ranije su zatražili smenu ministra odbrane i isključenje iz stranke Nebojše Stefanovića.

Članovi SNS su slobodni da se izjasne o svakom našem funkcioneru za koga smatraju da je nedostojan funkcije koju obavlja, rekao je Dašić i dodao da „predsednik stranke želi da čuje glas svakog pojedinog člana i to je osnov odgovornog i demokratskog delovanja“.

Dašić je istakao da je SNS daleko najmnogobrojnija politička organizacija u Srbiji i da je ta vrsta stranačke provere svih kadrova uobičajen proces.

To je u stvari proces kontinuiranog pročišćavanja i provetravanja od pojedinih kadrova koji ne baštine osnovne vrednosti na kojima je stranka formirana, već manipulativno, zloupotrebljavajući i SNS i predsednika Aleksandra Vučića u fokusu imaju lične i isključivo lične sebične interese, rekao je Dašić.

Poverenik SNS za Kagujevac je izrazio „zadovoljstvo i na ponos“ što se sprovodi izjašnjavanje članstva ocenivši da se na taj način sprečava da se “ SNS pretvori u mrežu interesnih grupa“, što su, kako je napomenuo, sebi dozvolile mnoge stranke na srpskoj političkoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari