Demostat: Vučić 57 odsto, Beli tri odsto 1Foto: www.mc.rs

Kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić pobediće u prvom krugu predsedničkih izbora, tvrdi Istraživačko-izdavački centar Demostat, na osnovu istraživanja koje su sproveli, a rezulate danas prezentovali u Medija centru.

Istraživanje je sprovedeno početkom marta, odnosno između 24. i 17. dana pre izbora. Procenti u odnosu na ukupan broj birača koji kažu da će manje-više sigurno da glasaju, pokazuju da će kandidat koalicije sakupljene oko SNS Aleksandar Vučić imati 57 odsto glasova.

Iza njega su Saša Janković sa 11 odsto, dok su ostali kandidati sa jednocifrenim procentom. Vuk Jeremić, prema istraživanju, ima devet odsto glasova, potom ide Vojislav Šešelj sa osam odsto, a onda sledi Ljubiša Preletačević Beli sa tri odsto. Isti procenat glasova kao i Beli ima i lider pokreta Dveri Boško Obradović, dok su ostali kandidati ukupno na devet odsto.

Procenti u odnosu na ukupan broj birača u biračkom spisku prikazuju situaciju koja je za nijansu drugačija, ali redosled kandidata nije promenjen. U tom slučaju Aleksandar Vučić ima 34 odsto glasova, Saša Janković je na 6,6 odsto, Jeremić na 5,4 odsto, Šešelj na 4,7 odsto, a Preletačević na dva odsto. Ostali kandidati imaju ukupno 3,3 odsto glasova, dok bi procenat apstinenata bio 44 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari