Dimitrijević: Politička pozadina paljenja automobila u Nišu 1

Poverenik Narodne stranke za Niš Dejan Dimitrijević poručio je danas da ta stranka veruje u kompetentnost niške policije i istražnih organa

Zato smatra da je jedino objašnjenje činjenice da ni posle sedam paljevina automobila nema ni privedenih ni osumnjičenih lica, da se radi o političkoj pozadini tih slučajeva.

Apelujemo na kriminalističku policiju i Službu za borbu protiv organizovanog kriminala da se odupru pritiscima, uđu u osinje gnezdo zaraćenih frakcija vladajuće stranke i jednom za svagda provere sumnje, koje je izneo sam zamenik gradonačelnika, da se na tom mestu nalazi žarište terora na niškim ulicama, navodi se u pisanoj izjavi Dimitrijevića.

Pre tačno mesec dana, posle jedne u nizu paljevina automobila gradskih i policijskih funkcionera, Dimitrijević je podsetio da je Narodna stranka u Nišu upozorila da je brutalan unutarstranački obračun između zaraćenih klika unutar niškog Srpske napredne stranke doveo do nasilja koje se preliva na niške ulice.

Bomba podmetnuta pod automobil odnela je prvu žrtvu novog talasa mafijaških obračuna na sve manje bezbednim niškim ulicama, dodaje se u saopštenju.

Činjenica da je pre dve godine istoj osobi već paljen automobil, da o tome postoje snimci, ali da uprkos tome počinioci nikada nisu privedeni, pokazuje do kakvih tragičnih posledica može dovesti nečinjenje organa bezbednosti, ocenio je Dimitrijević.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari