Direktor: Dete člana SSP iz Žitorađe biće upisano u vrtić 1Foto: Twitter/ SSP

Direktor dečijeg vrtića „Prva radost“, Srđan Pilović, negira da je dete Marije Milivojević iz Žitorađe izbačeno zbog političkih aktivnosti oca, koji je u SSP Dragana Đilasa, navodeći da je sve urađeno po zakonu, ali da će devojčica Marta biti upisana u vrtić i molba roditelja uslišena.

– Dete nije izbačeno. Rađeno je bodovanje. Komisija za prijem dece je radila bodovanje o podnetim prijavama. Blagovremeno je predat zahtev roditelja, ali prostorni kapaciteti su ograničeni i nismo mogli da odgovorimo svim zahtevima. Dete se našlo ispod crte. Republička prosvetna inspektorka Dragana Krstić je vršila nadzor po prijavi oca i naložena nam je mera da predamo zahtev Skupštini opštine za saglasnost za uvećanje starije vaspitne grupe za 20 posto predviđeno Zakonom. Sledeće nedelje će biti skupština gde imamo obećanje da će dati saglasnost na uvećanje grupe i samim tim biće uslišena i molba za Martu Milojević koja će biti upisana u vrtić, izjavio je Srđan Pilović, direktor vrtića za Danas.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da će tražiti objašnjenje u vezi načina na koji su rangirana deca u vrtiću u Žitorađi, i zatražiće objašnjenje zašto je došlo do ponovnog rangiranja dece u vrtiću „Prva radost“. Iz Đilasove SSP je više puta saopšteno da je došlo do kršenja pravila, budući da se već upisana deca ne mogu izbacivati iz vrtića.

„Što se navodne rang liste tiče, tražićemo po zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja da nam predškolska ustanova dostavi kriterijume po kojima je rang lista napravljena, odluku kojom je komisija formirana, kao i imena članova komisije koji su kršeći zakon izbacili Martu iz vrtića.

Marka Milenkovića (poverenika SNS za Žitorađu) ću tužiti za uvredu. Sredstva koja ću za uvredu dobiti, uplatiću za ugroženu decu, to jest u humanitarne svrhe. Time ću mu omogućiti da uradi i nešto dobro za decu u Srbiji, navodi se u izjavi Đilasa.

„Ono što je važno a što ne pominje manipulator Đilas, jeste činjenica da je prosvetni inspektor Ministarstva prosvete u najkraćem roku postupao po prijavi roditelja i nije našao nepravilnosti u radu komisije“, navodi se u saopštenju SNS i dodaje da je po nalogu inspektora naloženo povećanje kapaciteta za još 40 dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari