DJB: Dojče vele duguje izvinjenje 1

Nakon što smo objavili dokaz da Saša Radulović ne duguje ni dolar poreza, elektronski izvod iz baze američke poreske službe (IRS) na kome veoma jasno piše 0 dolara,…

…Dojče vele je jedino mogao da napise da je pogrešio kad je tvrdio suprotno – da je Saša Radulović “dužan” preko milion dolara poreza, da je zbog toga “pobegao” iz Amerike i da “poreznici još čekaju svoj milio“, navodi se danas u saopštenju pokreta Dosta je bilo.

Kako se dalje dodaje, umesto toga, dobili smo novi tekst “Nešto što nije dokaz”, primer manipulativnog ponašanja u kome novinar pokušava da skrene sa teme koja glasi – nema duga za porez, nula, Dojče vele je to izmislio.

„Dojče vele nije pisao da ima neki papir koji je pribavio iz katastra, koji više nije važeći, koji ostavlja pitanja o čemu se radi, niti je pitao da li Saša Radulović duguje za porez. Dojče vele je tvrdio u seriji tekstova da je Saša Radulović dužan milion dolara za porez, da mu preti plenidba imovine i oduzimanje pasoša jer nije izmirio poreski dug. Suočen sa dokumentom od 0 dolara duga, Dojče vele se upliće u skretanje pažnje na skrivanje podataka koji nemaju nikakve veze sa činjenicom da su izmislili i vodili zlonamernu kampanju“, ističe se u saopštenju.

„Očigledno je da se ovaj nemački državni medij uplašio kazne koju će morati da plati na sudu za blaćenje pokreta Dosta je bilo i njegovog lidera, kao i da je u panici jer je svoj kredibilitet potpuno srušio dajući prostor neprofesionalnim i zlonamernim tekstovima jednog novinara. O svim detaljima na koje sad pokušavaju da se neprofesionalno izvade moći će da čuju na sudu. Sudu će moći i da dokažu svoju tvrdnju da je Saša Radulović “papreno” platio CNN-u da se pojavi u njihovim poslovnim vestima. Detalji su sa razlogom samo za sud i ne menjaju činjenicu da su objavili laž kao i da je dug Saše Radulovića za porez 0 dolara“, zaključuje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari