DJB: Evropska unija je upoznata sa medijskim mrakom u Srbiji, ali i dalje podržava vlast 1 fOTO: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV (Arhiva)

Osnivač Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je Evropska unija upoznata sa medijskim mrakom u Srbiji, ali da i dalje podržava „autokrate“ na vlasti.

„Evropska unija podržava sve poslušne autokrate na Balkanu, iako zna i za medijski mrak, i za kradju izbora i nameštanje biračkih spiskova, kao i za zastrašivanje naroda u Srbiji“, rekao je Radulović na skupštini Pokreta u Sava centru.

On je dodao i da svaka vlast štiti onu prethodnu i da niko ni za šta ne odgovara, ali da se zato na „brzinu uhapsi dete“ koje je nosilo maketu vešala na protestu.

„Dosta je bilo hoće sređene biračke spiskove, slobodne medije, otvorene i za vlast i za opoziiciju, ukidanje tajnih ugovora, Zakon o poreklu imovine, kao i ukidanje subvenicija stranim investitorima i smenjivu vlast. To je naš ugovor sa narodom“, istakao je Radulović.

Predsednica DJB-a Branka Stamenković navela je da javnost ne zna da je Pokret upoznao Savet Evrope sa medijskim mrakom u Srbiji.

„DJB je osujetio pokušaj SNS-a da nas isključi sa zasedanja parlamentrane skupštine Saveta Evrope i upoznao taj Savet sa medijskim mrakom u Srbiji. Niko ovde nije čuo ništa o tome, upravo zbog tog medijskog mraka“, navela je Stamenković.

Ona je kazala i da niko od medija nije preneo ni da je DJB podneo tužbu protiv medijske kuće Dojče vele, koja je plasirala „lažnu vest“ da Saša Radulović duguje novac od poreza u Americi.

Potpredsednik DJB-a Aleksandar Bujić rekao je da u Srbiji postoje samo „lažni“ polovi i opcije i da Srbijom vladaju „bezbednosno kriminalne strukture“, uprkos tome što se promene zastave i grbovi vladajućih većina.

Pokret „Dosta je bilo“ održao je u Sava centru, petu redovnu godišnju skupštinu, od osnivanja 2014. godine. Na zatvorenom delu sednice članovi su usvojili finansijski plan i raspravljali o političkim aktivnostima pokreta u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari