DJB: Incko je uveo verbalni delikt 1Foto: Medija centar

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas povodom usvajanja zakona o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko uveo verbalni delikt, pokušavajući da tim zakonom na silu laž proglasi istinom.

„U Srebrenici se nije desio nikakav genocid. Međunarodna komisija izraelskog istoričara Gideona Grajfa je to nedvosmisleno utvrdila. Desio se zločin koji se koristi kao propaganda za politički cilj: slabljenje i ukidanje Republike Srpske“, saopštio je DJB.

Navedeno je da je Incko, „uz gromoglasno klicanje i navijanje političara Federacije BiH, doneo zakon koji krivično goni svakoga ko negira laž i govori istinu“.

Republika Srpska, ocenjeno je, odabrala je odmeren odgovor „na ovo silovanje prava i donosi jednako besmislen zakon o krivičnom gonjenju svih koji negiraju Republiku Srpsku i kažu da je genocidna tvorevina“.

Pokret Dosta je bilo naglasio je da u BiH „žive i oduvek su živeli Srbi“ i dodao da bi političari u Federaciji BiH konačno morali da se suoče sa tom činjenicom.

„Svi pokušaji ukidanja Republike Srpske su direktan udarac i na Srbiju koja je garant mira u BiH“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari