DJB: Javnom debatom do kandidata 1

Pristojna Srbija treba da ima jednog kandidata na izborima za predsednika Srbije jer je to jedini način da pobedi u neravnopravnim uslovima koje nameće i kontroliše premijer, saopštio je danas Pokret „Dosta je bilo“.

Jedan kandidat pristojne Srbije koja poštuje Ustav i zakone, vladavinu prava, slobodu medija, ljudska prava i nezavisne institucije sistema jedini je način za pobedu na predsedničkim izborima, piše u saopštenju.

Pobeda, kako je navedeno, znači definitivan kraj vlasti premijera, njegovih kumova, rodbine i prijatelja i to premijer zna.

U saopštenju se navodi da jedinstveni kandidat pristojne Srbije treba da bude izabran na osnovu transparentnog sučeljavanja stavova (javnom debatom).

Pre dogovora opozicionih stranaka potrebno je da građani dobiju mogućnost da ocene kandidate, navodi Pokret.

Nakon istaknutih kandidatura, potrebna je javna debata kandidata i priprema za izbor najboljeg kandidata opozicije koji će pobediti na izborima za predsednika Srbije, piše u saopštenju.

To bi bila dobra prilika da opozicija pokaže da ume i može ono što očekuje od vladajuće većine – da je u stanju da ostavi lične interese po strani, da nema problem da „odmeri snage“ i tako pokaže da zaista želi da je vode najbolji, smatraju u Pokretu.

Takođe, javna debata oko zajedničkog kandidata bi uozbiljila medijski prostor i predizborni fokus premestila sa trivijalnosti, podmetanja i blaćenja na suštinska pitanja o budućnosti Srbije, ocenjeno je u saopštenju.

Premijer, kako je navedeno, nema dobrog kandidata i najverovatnije je da će se sam kandidovati za predsednika.

Istovremeno, premijer već priprema celu grupu „lažnih“ kandidata čiji je jedini cilj da razvuku glasove opozicije i pokušaju da u prvom krugu spreče da najbolji kandidat uđe u drugi krug. Zato je potreban transparentno izabran jedan kandidat opozicije, poručio je Pokret „Dosta je bilo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari