DJB: Krivična prijava protiv Vulina 1

Pokret Dosta je bilo (DJB) podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog krivičnog dela pranje novca, zbog sumnje da je u julu 2012. godine kupio stan, a nema dokaz o poreklu novca, saopšteno je iz tog pokreta.

Vulin je kupio stan u Beogradu površine 107 kvadratnih metara i garažno mesto, u Gajevoj ulici za 244.620 evra, a za više od 200.000 evra od kupoprodajne cene nema dokaz o poreklu novca, „čime je stekao, drži i koristi imovinu za koju zna da potiče od krivičnog dela“, navodi DJB.

Podseća se da je Vulin, kada je 2012. godine imenovan za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju prijavio celokupnu imovinu, i da je Agencija za borbu protiv korupcije utvrdila da su podaci za stan nepotpuni i manjkavi.

Nakon obraćanja Agencije, Vulin je dostavio nepotpisane izjave i druge podatke koji nisu bili ispravni, pa je Agencija o kupovini stana sačinila izveštaj i dostavila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Vulin je Agenciji naveo tri različita načina sticanja novca za konkretnu nepokretnost, međutim svaki od navedenih načina bio je logički nerazumljiv i u suprotnosti za zakonskim propisima Srbije, navodi DJB.

Agencija je upoznala tužilaštvo o poslu koji je Vulin zaključio, dok je bio na funkciji direktora Kancelarije za Kosovo, a odnosio se na nabavku i postavljanje kamera na teritoriji Kosovske Mitrovice u vrednosti od milion evra, zaključen po hitnom postupku, bez tendera.

Iznos je plaćen unapred, bez saznanja koliko je kamera zaista i bilo postavljeno, navodi se u saopštenju.

Pokret DJB je prijavu podneo na osnovu saznanja članka koji je objavio portal Krik pod naslovom „Tetka iz Kanade platila Vulinu stan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari