DJB: Nezakonit izbor Babića 1Foto: Fonet / Aleksandar Levajković

Izbor Zorana Babića, visokog funkcionera SNS, za direktora Javnog preduzeća
Koridori Srbije u direktnoj je suprotnosti za Zakonom o javnim preduzećima saopštio je Pokret Dosta je bilo.

Kako se navodi u saopštenju direktor mora imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima kojima se bavi javno preduzeće i da ne sme biti partijski funkcioner, saopštio je pokret Dosta je bilo.

Kako se ističe, zakon je izigran i time što je javni konkurs, koji je Vlada Srbije raspisala početkom februara, fingiran da bi do poniznosti poslušan partijski kadar bio nagrađen velikom direktorskom platom.

Izbor Babića je šamar javnosti i poruka da u Srbiji ima poslova samo za botove i predstavlja izrugivanje vladavini zakona, navodi se u saopštenju.

Pokret DJB pita kojim je kvalifikacijama i radnim iskustvom Babić, diplomirani mašinski inženjer koji nema ni dana iskustva u svojoj struci, zaslužio da vodi javno preduzeće koje treba da završi izgradnju Koridora 10.

Ako je zaista izabran na javnom konkursu, Vlada mora da objavi spisak kandidata koji su bili lošiji od Babića, u čijoj radnoj biografiji nema ni pomena da se bavio putarskim poslovima ili građevinarstvom.

Postavljenje člana Predsedništva SNS za direktora Koridora Srbije pokazatelj je arogantnog odnosa te partije i njenog predsednika prema građanima Srbije i njihovoj imovini, ocenio je Pokret DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari