DJB poručio da je zahtev za imenovanje članova SMS-a u odbore Skupštine nezakonit 1Foto: Logo

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas da je predlog Stranke moderne Srbije (SMS) za imenovanje njenih članova u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) i njenih poslanika u odbore Narodne skupštine, umesto poslanika koje je odredio DJB, suprotan Ustavu i Zakonu o Narodnoj skupštini.

U saopštenju DJB-a navodi se da će usvajanjem tih izmena, Srpska napredna stranka (SNS) i SMS u Skupštini „uspostaviti nezakonit presedan“ i legitimisati „fenomene trgovine mandatima i preletanje kao prihvatljive pojave“.

„Pravila Narodne Skupštine Srbije određuju da mesta u Republičkoj izbornoj komisiji i mesta u skupštinskim odborima određuju izborne liste koje su i dobile podršku građana na izborima, a ne preletači i njihove stranke koje na izborima nisu ni učestvovale“, piše u saopštenju.

DJB navodi i da su poslanici SMS-a „podržali SNS“ na prethodnom zasedanju Skupštine tako što su „prekinuli bojkot“ i što su u svojim govorima „hvalili napore Vlade i predsednika SNS-a“, koji im nije „ostao dužan u pohvalama“.

„Da li se radi o pravljenju još jedne lažne opozicione grupe i vraćanju usluge, videćemo na narednom zasedanju Skupštine“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari