DJB: Poziv Varheljija da se ne bojkotuju izbori savršen primer licemerja EU 1 fOTO: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV (Arhiva)

Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas kao „skandaloznu“ izjavu evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija da u Srbiji sada postoje uslovi za slobodne izbore.

DJB je u saopštenju ocenio da Varheljijev poziv strankama koje su najavile bojkot, da učestvuju na izborima predstavlja „savršen primer licemerja Evropske unije“.

„Nakon što su godinama bezuslovno podržavali i bivšu i sadašnju vlast u potpunoj razgradnji države i urušavanju svih institucija, redovno izjavljujući da ‘Srbija ide u dobrom pravcu’, EU zvaničnici su još jednom pokazali svoje puno licemerje i da su im goli interesi važniji od očuvanja principa demokratije“, naveli su iz pokreta Dosta je bilo.

Ocenili su da bi „to licemerje EU moralo biti jasan signal svim građanima Srbije da je put ka EU u stvari stranputica na kojoj nestaju i država i narod“.

„Čim su EU parlamentarci počeli praktično da privode vlast i opoziciju na razgovore o izbornim uslovima, upozoravali smo da se ne radi o iskrenoj želji da se pomogne dijalog među političkim subjektima u Srbiji, već o stvaranju alibija za još jednu podršku autokrati Vučiću koji u EU uživa poseban status zahvaljujući kooperativnosti u planu naseljavanja milion migranata u Srbiji u narednih 20 godina, planu da se od Srbije napravi kolonija jeftine radne snage za nemačku industriju i da se Srbija odrekne Kosova“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari