DJB: Stranka je osnovana prema propisima 1Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Pokret Dosta je bilo demantovao je danas saopštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koje je u sredu saopštilo da su od 10.174 izjave za formiranje stranke DJB u skladu sa zakonom bile samo 673, uz ocenu da je ta tvrdnja skandalozna i bezočna laž.

Više od 10.000 građana Srbije potpisalo je osnivanje stranke Dosta je bilo i svi potpisi osnivača predati su na obrascu ministarstva, navodi DJB i upozorava ga da „se ne poigrava političkom voljom 10.000 građana Srbije“.

Pokret tvrdi da je 14. februara sve potpise, na zakonom predviđenom obrascu, overene na zakonom predviđen način, predao i urgirao u Ministarstvu da se proces ubrza da bi na izborima učestvovali kao stranka.

Saopštenje Ministarstva o tome da su svega 673 izjave ispravne je jasan pokazatelj da se neustavno pokušava sprečiti političko organizovanje građana Srbije.

„Ovo je presedan dostojan najslavnijih diktatura i pokazuje nameru Aleksandra Vučića da sa političke scene izbriše opoziciju i zabrani opoziciono delovanje“, ocenjuje DJB.

Odluka da suspenduje Skupštinu Srbije uvod je u diktaturu koju Vučić namerava da uvede ako pobedi na predsedničkim izborima, a sprečavanje registracije stranke Dosta je bilo je još jedan dokaz, navodi se u saopštenju.

Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo političku volju više od 10.000 građana. Pokret će na izbore izaći sa svojim kandidatom i učiniti sve da spreči još pet godina mraka i propadanja, najavljuje DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari