DJB: Tužićemo ih i o svemu obavestiti javnost 1

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović najavio je tužbu protiv nemačkog medija Dojče vele i novinara Nemanje Rujevića.

Tužbu je najavio zbog teksta o njegovom milionskom poreskom dugu u Americi odmah po objavljivanju tog teksta, pre pola godina, odnosno u avgustu 2016. Iako je prošlo šest meseci od tada, Saša Radulović još nije podneo nikakvu tužbu.

Na pitanje Danasa kada i da li će ostvariti ono što je najavio, u pokretu Dosta je bilo kažu da će tužba biti podneta. „Tužba će biti podneta u roku, obavestićemo javnost“, kažu za naš list. Upitani koji je rok i koja vrsta tužbe će biti podneta, u tom pokretu su Danasu odgovorili da će javnost saznati sve na vreme, odnosno da će tužba u svakom slučaju biti podneta, „kao što je DJB i rekao“. Pitanje zbog čega je potrebno toliko vremena da se podnese ta tužba, ostalo je bez odgovora.

Nemanja Rujević, novinar Dojče velea i autor teksta o poreskom dugu Saše Radulovića u Americi, kaže za Danas da ga ne iznenađuje što je, kako kaže, „gospodin Radulović, krijući se iza svog pokreta, propustio rok za podnošenje tužbe koja bi ionako pala u vodu“.

– To se moglo očekivati nakon što je zvaničnom papiru američkih poreskih vlasti suprotstavio cenzurisane izvode sa svog računa koji ne dokazuju ništa i niz podmetačina o tome da je DW deo „kampanje“ protiv njega i pokreta koji predvodi. Izgleda da smo stali na priznanju gospodina Radulovića da dokument koji je objavio DW nije falsifikat, kako je u prvi mah tvrdio, te na nesuvislom objašnjenju da „ne zna“ otkud američkim poreznicima neplaćeni račun sa iznosom od milion dolara na njegovo ime. Nažalost, i pored desetak upita – poslednji pre tri sedmice – nisam dobio priliku da o tome intervjuišem gospodina Radulovića – rekao je Nemanja Rujević za naš list.

Inače, prema Zakonu o javnom informisanju, rok za podnošene tužbe za naknadu štete je šest meseci od dana objavljivanja teksta.

Dojče vele je, pozivajući se na zvanični dokument američke Federalne poreske agencije (IRS) od 20. jula 2016. godine, još u avgustu prošle godine objavio da Radulović duguje više od milion dolara poreskim vlastima u SAD, što su iz DJB oštro demantovali, najavljujući tužbu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari