DJB: Zašto izveštaj Sorošu, a ne skupštini? 1Foto: DJB /Facebook

Pokret Dosta je bilo ocenio je danas da je činjenica da predsednik Srbije Aleksanadr Vučić izveštaj o sadržaju razgovora u Briselu podnosi sinu Đžorža Soroša, a ne Narodnoj skupštini, narodnim poslanicima i građanima Srbije, duboko zabrinjavajuća.

Dok javnost, narodne poslanike i Narodnu skupštinu Republike Srbije drži u potpunom neznanju o sadržaju razgovora između Beograda i Prištine, predsednik Vučić je smatrao prikladnim da o njima podnese izveštaj sinu Džordža Soroša i da o tome obavesti javnost Srbije.

DJB smatra da je predsednik Srbije na ovaj način ne samo ponizio sve one čiji bi interes trebalo da zastupa i brani, već da se „na vrlo otvoren način sam ponizio“.

Potpuno je nejasno zašto je predsednik Srbije smatrao da je važno obavestiti građane Srbije da je podneo izveštaj Sorošu, navodi DJB u saopštenju i postavlja pitanje: Ko je to od njega tražio i zbog čega je predsednik Srbije morao da udovolji tom zahtevu?

U saopštenju se ukazuje da su se Soroš i njegove nevladine organizacije značajno angažovale da podrže Briselske pregovore, čiji je glavni sponzor Nemačka, i da se ozbiljno protive svim inicijativama koje odstupaju od nemačkog plana da Srbija potpiše obavezujući sporazum sa Prištinom i prihvati stolicu Kosova u UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari