Đilas demantovao navode Danasa da je Savez za Srbiju ugašen 1Foto: Stranka slobode i pravde

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, demantovao je navode iz dnevnog lista “Danas” u kojima se tvrdi kako je Savez za Srbiju ugašen.

– U stilu Vučićevih tabloida pustili ste bez ikakve provere lažnu vest o gašenju Saveza za Srbiju. Naveli ste da je to urađeno na moj predlog. Ni jedna, ni druga tvrdnja apsolutno ne odgovaraju istini, napisao je Đilas na svom Tviter profilu.

On je takođe na dodao, da je od prvog dana povratka u politiku, posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da smatra da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre.

– U skladu sa tim predložio  sam na sastanku da članice Saveza za Srbiju, zajedno sa drugim političkim  organizacijama koje su bojkotovale izbore, kako onima koje funkcionišu na nacionalnom, tako i onima koje deluju na regionalnom i lokalnom nivou, formiraju Srpsku opoziciju. Takva ideja je dobila podršku  članica Saveza za Srbiju i dogovorili smo se da je iznesemo pred ostale članice tzv. “bojkot opozicije” na sastanku koji je zakazan za sredu, napisao je Đilas na Tviteru.

Prema njegovim rečima, samo široki front svih koji su iskreno posvećeni borbi protiv nedemokratskog i autoritarnog režima može dovesti do promena u Srbiji.

– Iznoseći netačne informacije nanosite štetu svima nama koji smo zbog borbe protiv mafijaškog režima konstantna meta napada svih propagandnih glasila koje uređuje i kontroliše Aleksandar Vučić”, rekao je Đilas u još jedanom od tvitova.

Dnevni list Danas, na svom portalu preneo sinoć  je informaciju od izvora iz tog bloka, da se održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

35 reagovanja na “Đilas demantovao navode Danasa da je Savez za Srbiju ugašen”

  • Da sam ja na Vašem mestu nestala bih odavno. Ova sramota od opozicije koja sebi daje za pravo da kritikuje rad Aleksandra Vucica a iza sebe ima bogatu proslost kradja i malverzacije nikada nije ni trebala da postoji.

   • Sreća je Vučić kao Isus. Sve slobodne medije 1999-e je upravo on ugasio. Huškao u skupštini na odmazdu 100 za jednoga. Prekršio preko 50 ustavnih zakona. Izvršio državni udar. Naredio da se pravi Beograd na vodi, iako infrastrukturno nije moguće normalno funkcionisanje. Srušio železničku stanicu u centru Bgd, i napravio jedini grad u svetu bez železničke stanice u centru. U slučaju Beograda bez stanice uopšte. Kupovao glasove na izborima, potplaćivao asfaltom, pokrao izbore na celoj teritoriji Šapca… Jel to taj svetac Majo?

  • ovo je odlicna ideja.Treba napraviti srpsku opoziciju samo od onoh stranaka i pokreta koji su bojkotovali izbore.Nikako ne dozvoliti da u taj pokret da udju Canci,Comicke ,Cede….jer ce izdati na prvim skedecim izborima.

 1. Etiketiranje i obraćanje medijima na ovaj način kako je to u ovom slučaju učinio gospodin Đilas ne govore o tome da bi se on ponašao ili da se ponaša drugačije od ovog autokrate koji je sada na vlasti. Sve mi se čini da su građani taoci lične netrpeljivosti ove dvojice političara i da koliko razuma nema u vlasti toliko je nema ni u ovom savezu (kako god se zvao) koji pretenduje da „stavi tapiju“ na pojam opozicija.

  • Postovana,
   na koji nacin se gradjani mogu smatrati taocima licne netrpeljivosti gore pomenutih politicara kada je sva vlast u rukama jednog coveka?Demanti na onakav clanak rekla-kazala je sasvim primeren,cak eufemistican obzirom na neprofesionalnost autora i urednika.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.