Đilas demantovao navode Danasa da je Savez za Srbiju ugašen 1Foto: Stranka slobode i pravde

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, demantovao je navode iz dnevnog lista “Danas” u kojima se tvrdi kako je Savez za Srbiju ugašen.

– U stilu Vučićevih tabloida pustili ste bez ikakve provere lažnu vest o gašenju Saveza za Srbiju. Naveli ste da je to urađeno na moj predlog. Ni jedna, ni druga tvrdnja apsolutno ne odgovaraju istini, napisao je Đilas na svom Tviter profilu.

On je takođe na dodao, da je od prvog dana povratka u politiku, posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da smatra da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre.

– U skladu sa tim predložio  sam na sastanku da članice Saveza za Srbiju, zajedno sa drugim političkim  organizacijama koje su bojkotovale izbore, kako onima koje funkcionišu na nacionalnom, tako i onima koje deluju na regionalnom i lokalnom nivou, formiraju Srpsku opoziciju. Takva ideja je dobila podršku  članica Saveza za Srbiju i dogovorili smo se da je iznesemo pred ostale članice tzv. “bojkot opozicije” na sastanku koji je zakazan za sredu, napisao je Đilas na Tviteru.

Prema njegovim rečima, samo široki front svih koji su iskreno posvećeni borbi protiv nedemokratskog i autoritarnog režima može dovesti do promena u Srbiji.

– Iznoseći netačne informacije nanosite štetu svima nama koji smo zbog borbe protiv mafijaškog režima konstantna meta napada svih propagandnih glasila koje uređuje i kontroliše Aleksandar Vučić”, rekao je Đilas u još jedanom od tvitova.

Dnevni list Danas, na svom portalu preneo sinoć  je informaciju od izvora iz tog bloka, da se održao poslednji sastanak na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari