Đilas: Kad – tad će se saznati ko je rušio u Savamali 1Foto: Nenad Đoršević/Fonet

Jasno je da dežurni šef smene beogradske policije, označen kao jedini odgovoran za nepostupanje policije u noći rušenja u Savamali, odluku o tome nije mogao da donese sam.

Ovo je za Mrežu za istraživaje kriminala i korupcije (KRIK) danas izjavio bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Mislim da je svima jasno da je taj čovek najmanje odgovoran. On sam nije doneo odluku da se ne reaguje, kao što nije ni za sve ostalo što je pratilo taj slučaj, rekao je Đilas.

On je uveren da se slučaj neće na tome završiti i da će se na kraju otkriti krivci.

Kad-tad će se utvrditi direktna odgovornost onih koji su to organizovali i koji su se postarali da niko ne reaguje. Ne znam da li ćemo baš za vreme ove vlasti saznati ko su bili nalogodavci i počinioci, ali mislim da će se na kraju ipak saznati, smatra Đilas.

Osim što je primer pravnog nasillja i suspendovanja države i zakona, ukazuje Đilas, slučaj Savamala izazvao je kod građana osećaj nebezbednosti.

Bio sam gradonačelnik, znam koliko je teško takve stvari rešiti. Ne možete rušiti bez dozvola makar objekti bili i nelegalni. Kako nekom nešto zasmeta, on dođe i poruši. Nisu to bile samo tri barake, cela država je te noći prestala da postoji, poručio je Đilas.

Mreža KRIK je objavila da je Goran Stamenković, šef smene dežurne službe beogradske policije, osumnjičen za nesavestan rad u slučaju Savamala i on je jedina osoba koju je Više javno tužilaštvo imenovalo u tom slučaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari