Đilas osniva Stranku slobode i pravde 1Foto: Medija centar

Buduća stranka Dragana Đilasa, jednog od lidera Saveza za Srbiju, zvaće se Stranka slobode i pravde, saznaje Danas od izvora bliskih Đilasu.

Prema rečima naših sagovornika, ova partija će nastati spajanjem Zelene ekološke stranke – Zeleni Dejana Bulatovića, Levice Srbije Borka Stefanovića, više grupa građana širom Srbije, kao i pojedinaca koji ne pripadaju nijednoj organizaciji. Đilasova organizacija će, prema planu, automatski postati deo i osnivač Saveza za Srbiju, jer je tako predviđeno prilikom osnivanja Saveza i tako piše i u Statutu ove političke organizacije, a zalagaće se za svih 30 tačaka iz programa SZS.

Kako je Đilas ranije govorio, njegova organizacija biće levo orijentisana i neće biti moguće da onaj ko je aktivan član neke od stranaka iz Saveza pređe u nju. Jedna od važnih tačaka programa, kako nam kažu Đilasovi saradnici, biće obrazovanje kao ključni element društva. Prema ranijem pisanju medija, vodeću ulogu u toj stranci mogli bi da imaju Marinika Tepić, Borko Stefanović, LJuban Panić, Dejan Bulatović, Beba Balašević, Janko Veselinović.

Iako je Đilas osnivanje stranke najavio za februar, to se nije dogodilo jer su počeli građanski protesti. Kako nam je rečeno, očekuje se da vrlo brzo ili do kraja marta Đilas i njegovi bliski saradnici obelodane osnivanje nove partije na političkoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari