Foto: FoNet/ Marija Đoković

„Osuđujem izjavu Srđana Noga kojom je uticao da neko poveruje da Savez širi mržnju, poziva na ubistvo državnih funkcionera, što je sve suprotno našim programskim načelima. I predsednik Dveri Boško Obradović je javno osudio nastup Srđana Noga i jasno naveo da to nije politika Dveri“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je dodao da su u prošlosti ovakve poruke o vešanju Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, ali i predsednika Borisa Tadića dolazile upravo iz radikalskog i naprednjačkog tabora.

„Upravo mi koji smo se decenijama borili protiv govora mržnje ne možemo ostati nemi na ovako skandalozne izjave i zato se u svoje lično ime izvinjavam građanima Srbije. U trenutku dok Srbija ima najgoru moguću vlast, dok se primenjuju najstrašnije mere diktature u svim gradovima u Srbiji, ovaj skandalozan čin samo daje dodatne argumente Aleksandru Vučiću da nastavi da nas naziva najpogrdnijim izrazima i širi mržnju među građanima. Mi nismo kao oni, niti to ikada smemo da postanemo“, naveo je Đilas.