Đilas: Sramota da predsednik države vređa rektorku državnog univerziteta 1Dragan Đilas Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas da je sramotno da predsednik jedne države „vređa“ rektorku državnog univerziteta i da je „dodatno sramota“ da to radi iz zgrade Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

„Na Beogradskom univerzitetu je da donese odluku da li je Siniša Mali ukrao doktorat od više raznih autora ili ne. Napadati rukovodstvo Univerziteta za to što se zalaže da se to pitanje posle pet godina reši u najkraćem mogućem roku, jeste još jedan dokaz da svi koji drugačije misle automatski bivaju obeleženi i protiv njih se pokreće kampanja koordinisana iz jednog centra, koji se nalazi na Andrićevom vencu“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Đilas je naveo da rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović „zaslužuje sve pohvale“ za sve što čini za univerzitet, kao i za „strpljenje i toleranciju“ koju je pokazala u prethodnih desetak dana.

„Zahvaljujući njoj i celom rektorskom kolegijumu, ali i požrtvovanju i zrelosti studenata, nađeno je rešenje prihvatljivo za sve, osim za one kojima su stranački i lični interesi iznad interesa države i društva“, rekao je Đilas.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da podržava ljubav između rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović i studenata ispred Udruženja Jedan od pet miliona koji su blokirali Rekotrat i da je super što Popović „nije 15 dana ušla u svoju kancelariju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari