Đilas: Srbijom vlada neofašistički režim 1Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/MO

Opasna i prljava kampanja prorežimskih tabloida pojačava se iz dana u dan – nezavisni mediji označeni su kao „produžena ruka mafije“, „zaštitnici koljača“, a sve po, kako navode, „Đilasovom komandom“. Tako je danas svetlost dana ugledana naslovnica lista Alo u kojoj se list Danas optužuje da poziva na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Đilas vadi Velju i Mesara iz zatvora“, naslov je glavnog teksta ovog tabloida, a u podnaslovu stoji: „Mediji pod kontrolom tajkuna zabrinuti za ljudska prava ubica i koljača; U Danasu osvanuo sraman tekst pod naslovom – Srbija ima jednostavan izbor, ili Vučić ili Srbija – kojim se poziva na likvidaciju predsednika Aleksandra Vučića“. Informer takođe tvrdi da „Đilasovci Belivuka i Mesara izvlače iz zatvora“ te da „hejterski mediji, po naređenju tajkuna, zasipaju javnost strašnim lažima sa ciljem da izazovu haos u državi“.

– To što Aleksandar Vučić i njegovi sledbenici rade profesionalnim medijima i novinarima je još jedan dokaz da Srbijom vlada neofašisticki režim koji je spreman na sve da bi ostao na vlasti – ističe za Danas predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

On se nada „da su sada to shvatili i oni koji godinama odbijaju da prihvate tu činjenicu“.

Lider SSP-a najavio je za naš list da će sutra održati konferenciju za novinare, povodom medijske kampanje u kojoj se on označava kao saradnik kriminalnog klana i neko ko želi da ubice izvuče iz zatvora „i da napravi haos u državi“.

„Ne postoji nijedan argument kojim su strašne i opasne tabloidne tvrdnje potkrepljene, jer jednostavno nisu istinite. Nezavisni mediji se danima bave slučajem uhapšenih članova kriminalne grupe jer je to u interesu javnosti.Kao što je i u interesu javnosti da čuje ono što su Veljko Belivuk i Marko Miljković rekli pred tužiocem, a što predstavnici vlasti pokušavaju da sakriju.Belivuk je naveo da mu je Vučić tražio različite usluge, dok je Miljković kao svoju vezu u državnim strukturama označio ministra policije Aleksandra Vulina. Posao medija, kao i tužilaštva, jeste da istraže ove navode, dok je „posao“ tabloida, koji predstavljaju produženu ruku vlasti, očigledno da podmetanjem i spinovima pokušaju da ućutkaju svaku kritičku reč“, istakao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari