Đilas: Vučić mora da ode jer je od Srbije napravio nenormalnu zemlju 1Foto: SSP

Aleksandar Vučić mora da ode sa vlasti, jer je od Srbije napravio zemlju u kojoj 500 radnika fabrike MB Namenska dolazi da tapše direktoru na suđenju, a vređa oca i majku koji su sina izgubili u toj istoj fabrici, poručio je Dragan Đilas predsednik Stranke slobode i pravde u Leskovcu.

On je večeras govorio u Leskovcu na formiranju Inicijativnog odbora Stramke slobode i pravde, saopšteno je iz te stranke.

Đilas je kazao da je bojkot odgovor na takvu „nenormalnost“ u kojoj se organizuju i skupovi podrške Jutki, Simonoviću koji je zapalio kuću novinaru u Grockoj, ali i nenormalnost koja od Srbije pravi koloniju.

„Pretvaraju nas u koloniju. Potpisujemo milijarde evra kredita sa Kinezima, dajemo im poslove bez tendera, Nemci dobiše sve naše lekare, medicinske sestre, majstore, Englezima dajemo deset miliona evra da ovde naprave fabriku u kojoj će ljudi raditi za svega 35.000 dinara“, rekao je Đilas.

On je istakao, navodi se u saopštenju, da „nema budućnosti za Srbiju sa malim platama“, već da novac koji se baca na sve strane treba uložiti u ljude, u veće plate, u domaće fabrike i poljoprivredu koje će Srbiji potom nešto i vratiti.

Obraćajući se Leskovčanima, lider SSP kazao je da žive u okrugu sa najnižim platama u Srbiji, u kojem nema apoteke koja radi 24 sata dnevno, a domovi zdravlja grcaju u milionima evra dugovanja.

Istovremeno, kazao je Đilas, vlast se hvali „zlatnim dobom“, nepostojećim prijateljima i lažnim ekonomskim saradnjama.

„Prilikom posete Erdogana hvale se saradnjom Srbije i Turske koja raste iz godine u godinu. Istina je ovo: tokom 2018. godine naša razmena sa Turskom je bila takva da smo uvoz povećali za 15 posto, a izvoz smanjili za 8 posto. Dakle, mi uvozimo 850 miliona,  a izvozimo 250 miliona. Damo, bez tendera, njihovim firmama da grade auto-put? Pa šta će nam takvi prijatelji“, upitao je Đilas, ističe se u saopštenju.

Predsednica Inicijativnog odbora SSP u Leskovcu Jelena Spirić ocenila je da je aktuelna vlast od korupcije napravila običaj, a ne krivično delo, a da od građana pokušava da napravi saučesnike u tome.

„Leskovac je grad u kojem je direktor bolnice pola godine nakon hapšenja zbog zloupotrebe položaja i dalje direktor, a gradonačelnik sa presudama za dva krivična dela je i dalje gradonačelnik. Zato bojkot – bojkot protiv nenormalnosti, protiv kriminala, korupcije, ponižavanja. Borićemo se za povratak vlasti tamo gde pripada – građanima i institucijama“, poručila je Spirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari