Foto: Arhiva

Ova naša saradnja treba da urodi plodom za poboljšanje standarda sadašnjih penzionera i svih ugroženih kategorija društva, a još više za one koji dolaze i tek će uskoro biti penzioneri, naglasila je Minić, nakon sastanka predstavnika NUPS sa Đilasom.

Prema rečima Đilasa, bio je to „sjajan sastanak“ na kojem je čuo mnogo dobrih ideja, ne samo direktno za interese penzionera, već i svih građana, primetivši da ćemo „svi mi biti jednom penzioneri“.

Đilas je naglasio da je odlično što se penzineri organizuju i bore da nemamo partije penzionera koje sede u Vladi kada ona donosi odluku o smanjenju penzija „čime postajemo jedinstveni država u svetu“.

Partneri smo u poslu da izgradimo Beograd u kojem želimo da živimo, da napravimo od njega mesto u kome vredi živeti, što je nama svima cilj, naveo je Đilas.

Đilas je podsetio da je vlast smanjila penzije kako bi pokušala da uredi finansije u državi čime se godišnje uštedi 210 miliona evra.

Srbija gas napravi godišnje minus koji je veći od toga, pogledajte koliko tih kompanija ima koje prave stotine miliona minusa, rekao je Đilas, ukazujući da je to potpuno pogrešna mera.

Duboko verujem da je protivustavna, nezakonita i da su slični pokušaji smanjivanja penzija u drugim evropskim zemljama na kraju oboreni od njihovih Ustavnih sudova, rekao je Đilas, koji je siguran da će tako biti i u Srbiji.