Đorđe Balašević: Tadić najveće razočaranje 1Foto: YouTube

Mislim da nikad nije bilo opasno kao danas. Danas se podmeće, izmišlja, izvrće. I rešio sam da ne mitingujem puno na sceni. Ali ne zato što se plašim. Pre bih rekao da se gadim, rekao je kantautor Đorđe Balašević za NIN.

On je u poslednjem broju NIN-a, koji je od danas u prodaji, naveo da je u poslednjih petnaestak godina imao nekih nastupa, “pa je nekako prošlo i bez politike”.

“I ovi poslednji, u Skoplju, Sarajevu, Mariboru, na primer, gde klinci u parteru ne znaju ni svoje, a kamoli naše političare. Znam da botovima ovo zvuči prosto šokantno, i izvinjavam se što nisam našao blaži način da im to saopštim, ali eto, na svetu postoji još nekoliko naroda osim Hrvata i Srba. I svi će oni, sasvim izvesno, biti zastupljeni u Beogradu, 30. decembra. Gde ne samo da im neće biti opasno, nego će te večeri Arena biti Sigurna kuća za sve žrtve demagoškog nasilja. Očekujem da ta kuća bude razdragana, praznično okićena, kao jelka, a pominjati usred toga nekoga od Ovih, bilo bi kao na tu jelku, usred onih šećerlema i svetlucavih ukrasa, okačiti i okrajak švargle na kanapu”, naveo je Balašević koji najavljuje i svoj novogodišnji koncert u Beogradu.

Prema njegovim rečima, političari su nažalost sve precenjeniji i medijski nezasitiji, “pokrivaju sve rubrike, od crnih hronika do sporta, i jedina ozbiljna opozicija su im ove Ajfonke i Zmajevi Od Šipova”. Govoreći o politici, navodi da je Vojislav Koštunica “zabio prve klinove u točak istorije” i da se potom DOS začas transformisao u DOS d.o.o.

“Ali Boris je ipak bio najveće razočaranje. Tu je točak već krenuo unazad. Nije toliko strašno imati loše savetnike, koliko je strašno slušati ih. Od loše odluke gora je jedino ona odluka koju ne doneseš. No, sve te rejtinge, cenzuse, statistiku, prepuštam stručnjacima. Ja samo znam da je točak o kom pričam pun trikova. I da je na putu unazad pregazio jednu veliku priliku, optimizam, nepovratnu dobru energiju. I vratio nas u vreme demagogije za prvi razred, vreme jeftinog populizma, i retorike pune akcijaških parola, uravnilovke i prvih petoletki…”, ocenio je Balašević za NIN.

On je dodao i da očito da “Ovde Nekima ništa ne znači što onaj neznamkakvi dohodak raste tako da ćemo na proleće morati da ga okrešemo, što će privući strane investitore, i otvoriti toliko radnih mesta da će mnogi u javnom sektoru morati biti otpušteni, da bi uopšte imali više koga i da zaposlimo”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari