Đorđević: Da li je vlast ustupila dokumenta za OVK u zamenu za ukidanje optužnice 1Mlađan Đorđević Foto: Oslobođenje

Lider pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević upitao je danas da li je tačno da je vlast u Srbiji ustupila Prištini 11.000 dokumenata u vezi sa optužnicama Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i drugim liderima OVK u zamenu za ukidenje optužnice Milanu Radoičiću.

Đorđević je u saopštenju naveo da je ta informacija stigla od bivših i aktivnih pripadnika bezbednosnih službi.

„Najznačanija i ujedno najskandaloznija informacija do koje smo došli, a koja nam je potvrđena iz više izvora, jeste da su se dokumenti dostavlјeni našim institucijama i službama od Specijalnog suda za zločine OVK volšebno našli u Prištini. Na taj način su Albanci saznali sve osnove optužnice protiv Tačija, Haradinaja, Veselјija i ostalih zločinaca i mogli su na vreme da reaguju – da uklanjaju dokaze i svedoke“, naveo je i Đorđević.

On je podsetio da je i glavni tužilac za zločine OVK Džek Smit pre mesec dana upozorio da na Kosovu traje organizovano uznemiravanje i zastrašivanje svedoka.

„Pitam direktno Aleksandra Vučića, ali i Srpsku listu, da li je istina da su ti dokumenti plaćani u novcu i u političkim uslugama? Da li je istina da je deo tog paketa i povlačenje optužnice Milanu Radoičiću za organizovanje kriminalne grupe koja je povezana sa ubistvom Olivera Ivanovića“, naveo je on.

Lider Oslobođenja navodi da je do povlačenja optužnice došlo nakon sastanka u jednom restoranu na Gazivodama, kome su prisustvovali predstavnici Srpske liste, srpskih službi, kosovski ministar policije Agim Veliju i jedan albanski biznismen iz Podujeva.

„Odmah posle tog sastanka, tamošnji ministar pravde Selim Selimi, koji inače dolazi iz Haradinajeve stranke, ukida optužnicu Radoičiću… Aleksandar Vučić treba da nam odgovori na to, ali i da objasni kakve su veze Srpske liste i bivših lidera OVK? Kakva je uloga Tonija Blera i njegove supruge Čeri Bler, čiju advokatsku kancelariju angažuju i srpska Vlada i bivši lideri OVK, u celom ovom skandalu“, naveo je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari