Đorđević: Režim aktivno trguje sa albanskim podzemljem 1Mlađan Đorđević Foto: Oslobođenje

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević tvrdi da brojni pripadnici albanskog kriminalnog miljea sa Kosova slobodno posluju u Srbiji sa pasošima Republike Srbije, da investiraju u građevinski sektor i tako „peru prljav novac, a sve to pod blagoslovom režima Aleksandra Vučića“.

U Oslobođenju tvrde da su došli do saznanja o aktivnoj trgovini pasošima i državljanstvima sa albanskim podzemljem.

„Radi se o nekoliko lica, od kojih je javnosti najzanimljiviji Nedžmedin Zekaj, koji se sada zove Ljirim Zekaj, a pasoš mu je izdat u Novom Pazaru. Za njega se vezuje više kriminalnih dela, povezan je sa OVK, a za vreme rata u Bosni je krijumčario oružje za muslimansku stranu“, kaže Đorđević u pisanoj izjavi.

On podseća da je Zekaja pre dve godine na konferenciji za medije Aleksandar Vučić označio kao osumnjičenog za ubistvo Olivera Ivanovića.

„Uprkos tome, Zekaj dobija srpski pasoš, a danas slobodno zida zgrade po Novom Pazaru i Beogradu“, tvrdi Đorđević.

On dodaje da se uz Zekaja pominje i Ismet Osmani, koga je nemačka služba BND još 2005. označila kao organizatora šverca narkotika, kao i Mentor Bećiri, takođe krijumčar povezan sa OVK, koji „prema javno dostupnim podacima BIA ima poslovne veze sa Zvonkom Veselinovićem“.

„Sva trojica su povezani sa Tačijevim PDK i oni sada uveliko investiraju u građevinski sektor u Srbiji. Izgleda da sele poslove u Srbiju jer na Kosovu nemaju političku zaštitu otkad je Tači pao. Vučićeva Srbija postaje sigurna kuća za albanske kriminalce“, navodi Đorđević, a prenosi Oslobođenje. Đorđević kaže i da je navedene podatke „njegovom pokretu potvrdio i jedan od funkcionera Srpske liste sa KiM, koji je želeo da ostane anoniman, a koji je razočaran jer se ova organizacija pretvorila u „paravan za kriminalne radnje“.

„Srbi sa severa Kosova nalaze se u viznom getu, ne mogu da putuju slobodno, a za to vreme Vučićev režim šakom i kapom deli pasoše albanskim kriminalcima“, tvrdi Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari