Đorđević: Umesto da me napada, Zelenović da se pridruži u borbi protiv Vučićevog režima 1Mlađan Đorđević Foto: Privatna arhiva

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević pozvao je danas predsednika pokreta Zajedno za Srbiju Nebojšu Zelenovića da se pridruži opoziciji u „sprečavanju sporazuma o priznanju nezavisnosti Kosova i davanju stolice u Ujedinjenim nacijama“, umesto šta ga napada.

„Zelenović je dobrodošao da nam se pridruži u sprečavanju takvog sporazuma, pa ćemo Vučića svi zajedno smeniti, Ili može da ode kod Vučića, da mu pomaže za tezgom, dok ovaj rasprodaje Srbiju,“ rekao je .

Đorđević je tako reagovao povodom audio snimka razgovora Zelenovića koji su sinoć objavili pojedini mediji u kom on u negativnom kontekstu govori o njemu i navodi da je rekao da je plan opozicije da puste Vučića „da reši Kosovo“, a da će onda da mu „slome vrat“.

„U režimskim medijima sinoć je tobože procureo takozvani tajni snimak razgovora Nebojše Zelenovića u kojem me neosnovano napada umesto da mi se pridruži u borbi protiv izdajničkog režima Aleksandra Vučića kako bismo ga sprečili da prizna Kosovo kao nezavisno“, naveo je Đorđević, a saopštio njegov pokret Oslobođenje.

On je rekao da se nešto slično desilo još jednom, ranije ovog meseca.

„Takav manir obraćanja ne menja činjenice. Zelenović je izdao glasače opozicije i prvi se odrekao ideje bojkota, iako je potpisao ‘Sporazum sa narodom’. Odazvao se Vučićevom pozivu na nameštene izbore, iako smo ga svi upozoravali kako će na njima proći“, kazao je Đorđević.

Kako je istakao, Zelenović, koji je aktuelni gradonačelnik Šapca, setio se ponovnog okupljanja opozicije kada je izgubio izbore u Šapcu.

„I rešio je da nas okupi kako bismo se uključili u Vučićevu prodaju Кosova?!“, upitao je.

On je rekao i da je prilikom donošenja odluke bojkota izbora jedna od glavnih briga stranih ambasada u Beogradu bilo Vučićevo priznanje Kosova i da su imali ideju da opozicija tada mora da bude u parlamentu kako bi, kako je kazao, „izdaji dali legitimitet“.

„I sada, kada je bojkot uspeo – jer parlament nam je skoro jednopartijski, oni i dalje traže nekoga ko je voljan da bude saučesnik u Vučićevom nedelu. Da podeli sramotu u ime srpske opozicije. Mi ćemo tu sramotu sprečavati kako znamo i umemo! Niko neće, kao što Zelenović tvrdi, puštati Vučića da ‘rešava’ Кosovo“, kazao je Đorđević.

Kako je rekao, njegov stav po tom pitanju je jasan i nije se promenio decenijama.

„Nema sporazuma o priznanju nezavisnosti lažne države Kosovo, niti davanja stolice za nju u Ujedinjenim nacijama. Nema rešenja koje nije u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244. Nema trgovine Кosovom i Metohijom kao na pijaci“, naveo je Đorđević, piše u saopštenju pokreta Oslobođenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari