Đukić Dejanović: Ima vremena za dogovor o zajedničkom kandidatu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ima vremena da se o eventualnom zajedničkom predsedničkom kandidatu na stranačkim organima izjasni i Srpska napredna stranka i mi, i sigurno je da će naše odluke biti komplementarne, izjavila je potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Upitana da li će SPS imati svog kandidata, Đukić Dejanović je u intervjuu Sputnjiku ocenila da je prerano o tome govoriti i da u ovom momentu niko ne može da kaže šta će biti.

Ima mnogo logike da imamo jednog, zajedničkog kandidata kao vladajuća koalicija, u interesu stabilnosti Srbije i zbog relativno brzog izbora predsednika. Ono što je činjenica, to je da ako se vladajuća koalicija dogovori o jednom kandidatu, vrlo je verovatno da bi on mogao biti izabran u prvom krugu, što skraćuje sam izborni proces, napomenula je Đukić Dejanović.

Ima logike i da se testira raspoloženje građana i da se dogovaramo u drugom krugu kao vladajuća koalicija ako eventualno budemo imali svog kandidata. Ali o personalnim rešenjima niko u ovom trenutku ne razmišlja jer mi prvo treba da realizujemo političke i državne programe do kraja godine, istakla je Đukić Dejanović.

Upitana da li je ona lično za kandidata SPS ili za kandidata vladajuće koalicije, Đukić Dejanović je rekla da je njoj na srcu interes Srbije i da je naučila da razmišlja i o pozitivnim i o negativnim stranama svakog rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari