Đuranović: Uspon proruskih snaga u regionu 1

Draško Đuranović, glavni i odgovorni urednik Pobjede, ne veruje da će se odnosi Srbije i Crne Gore posle izbora i hapšenja u izbornom danu poremetiti.

– Ne mislim da će hapšenja narušiti državne odnose jer ne vidim da Srbija na bilo koji način ima veze sa ovim ljudima. Radi se o čoveku, mislim na Dikića, koji je odavno maknut iz prvih redova državne službe. Očekujem da odnosi idu linijom kao i do sada. Naravno, očekujemo i bitno je da specijalno tužilaštvo razotkrije mrežu, za koju su rekli da postoji, i sudski dokaže ulogu te grupe – navodi Đuranović.

Na pitanje kakvi će odnosi biti u svetlu nove crnogorske vlade, on odgovara da će novi saziv parlamenta imati skoro 60 odsto članova koji su orijentisani i podržavaju članstvo Crne Gore u NATO.

– To se kosi sa državnom politikom Srbije, koliko mi je poznato. Ali ne verujem da će se odnosi zbog toga promeniti. U tom kontekstu, biće zanimljivo pratiti razvoj događaja u regionu jer je politika proruskih snaga u regionu doživela uspon – kaže Đuranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari