Đurić: Dijana Živić ne predstavlja srpski narod na KiM 1Foto: Medija centar

Novoimenovana Haradinajeva ministarka poljoprivrede Dijana Živić ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretirana u skladu sa tim, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

„Sa ovom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni“, navodi se u saopštenju Đurića.

On dodaje da onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata.

„Ovaj podmukli potez Prištine za cilj ima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije. Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan“, navodi Đurić.

Podsetimo, premijer Kosova Ramuš Haradinaj je danas za ministra poljoprivrede, šumarstva u ruralnog razvoja imenovao Dijanu Živić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari