Đurić: Hoti obmanjuje javnost o sadržini predstojećih razgovora 1 Marko Đurić Foto: Beta/Miloš Miškov

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da kosovski premijer Avdulah Hoti obmanjuje javnost o sadržini predstojećih razgovora u Vašingtonu.

Djurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je razgovarao sa ljudima iz Bele kuće i da su na agendi koja je dogovorena ekonomske teme, a podsetio je i na reči predsednika Aleksandra Vučića da se ne mogu isključiti iznenadjenja i teme koje nisu na agendi.

Đurić smatra da je važno da javnost zna da Albanci nastupaju jedinstveno i da namerno obmanjuju javnost da bi potkopali poziciju Srbije.

Kako je rekao, za razliku od toga, pojedini u Srbiji su požurili da okrive delegaciju Srbije očekujući ličnu političku korist.

„Dajte da nastupimo jednom ozbiljno, jer je ovo važan, možda i istorijski trenutak kada treba da pokažemo slogu“, naveo je Đurić.

Napomenuo je da je situacija u vezi sa Kosovom veoma teška već generacijama.

Kako kaže, državna delegacija Srbije ima jasnu platformu za razgovore, a to je očuvanje nacionalnih interesa na osnovu ustava sa željom da se ekonomska saradnja proširi.

Naveo je i da je na sastancima sa prištinskom delegacijom predsednik Vučić insistirao da se konačno otvore arhivi OVK, jer se ništa ne zna o sudbini 500 Srba, da je Beograd spreman da otvori svoje arhive, ali da i Priština otvori svoje.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je ranije da je „uzajamno priznavanje jedina tema na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati“ sa predstavnicima Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari