Đurić: Kosovo neće biti deo Albanije 1Foto: Beta/Miloš Miškov (Arhiva)

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da ni Kosovo i Metohija, ni bilo koji drugi pedalj Srbije, nikada neće biti deo Albanije, jer smo to rešili u maju 1945. godine, kada je poražen nacizam.

 Đurić je u pisanoj izjavi naveo da bi Hašim Tači, kao državljanin Srbije i predstavnik privremenih institucija u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija, morao da zna da Srbija nema nameru da se ujedinjuje sa Albanijom i da je svaki oblik separatizma protivan normama domaćeg i međunarodnog prava.

„Velika Albanija“ je fašistički projekat, poražen 9. maja 1945. godine, i ponovo pozivati na njeno stvaranje, i to na dan održavanja evropskih izbora, je šamar u lice Evropi, istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, tim pre zapanjujuće je ćutanje međunarodnih zvaničnika na pozive na komadanje i rasparčavanje suverenih i međunarodno priznatih država, članica Ujedinjenih nacija.

Bilo reakcije spolja ili ne, jedno je sigurno – projekat „Velike Albanije“, koja komada i guta okolne države, biće poražen svaki put kada se pojavi na istorijskoj sceni, poručio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari