Đurić: Ne može se tenkom u UN 1Foto: Screenshot/www.rts.rs

Srbija je uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje, naveo je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a. Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Pojedine NATO zemlje se takmiče oko toga ko će više oružja i boljeg oružja da isporuči Prištini. Gospodo, ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove jer sa tenkovima neće ući ni u Ujedinjene nacije, ni u Unesko, ni u Interpol, nikada„”, poručio je Marko Đurić.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo je da je Srbija uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

„Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije“, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je takođe istakao da ko želi da pomogne, to može učiniti tako što će poslati knjige, a ne oružje.

„Mislim da njima treba da šalju umesto oružja knjige, da im pošalju Rezoluciju 1244, Povelju Ujedinjenih nacija pa da onda kao ljudii razgovaramo o ostalom. Ako Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava tzv kosova ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije, pa da nešto nauči jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov“, poručio je Đurić

Đurić je ocenio jučerašnju reakciju predsednika Republike Srbije kao odlučnu, te dodao kako Aleksandar Vučić čuva dostojanstvo države.

„Mi nećemo ćutati na pokušaj Prištine da postane član međunarodnih organizacija. Odgovorićemo petostruko jače. I na prvu državu, ako bi našli, slučajno, neku državu koja bi ih priznala, pet puta više država će povući priznanje.”

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari