Đurić: Neodgovornost drugo ime Tačijeve politike 1Foto: N1

Hašim Tači je i danas potvrdio da je neodgovornost drugo ime njegove politike, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je u pisanoj izjavi naveo da je raspirivanje lažnih snova Hašima Tačija o prisajedinjenju opština Vranjske kotline samoproglašenom Kosovu jeste isto što i poziv na eskalaciju mržnje i nepoverenja među stanovnicima Preševa, Bujanovca i Medveđe.

„Otvaranje novih kriznih žarišta ne može pomoći ni Tačiju u nastojanju da se izbavi iz sunovrata svoje političke karije, niti građanima na Kosovu i Metohiji, koji žele da žive u miru i sigurnosti“, istakao je Đurić.

U Preševu, gde većinski žive Albanci, Bujanovcu u kome više od polovine stanovništva čine nealbanski narodi i Medveđi, gde Albanci žive u simboličnom broju, Tačijevi sunarodnici žive u miru i normalnim odnosima sa svojim komšijama Srbima, dodao je on, kao građani Srbije.

„Tako je bilo, tako je danas i tako će biti zauvek“, naglašava direktor Kancelarije za KiM.

„Tačijeve ideje o širenju takozvane velike Albanije na istok deo su mračnih i zauvek poraženih šovinističkih projekata, i niko, a ponajmanje Albanci na jugu centralne Srbije, ne može imati koristi od reanimacije ideologija mržnje“, dodaje Đurić.

Kako je naveo u saopštenju za medije, kao državljanin Srbije, Tači bi trebalo da zna da je većinska volja naroda Srbije svih nacionalnosti, izražena vekovima unazad, da je pokrajina u kojoj je i on rođen sastavni deo Srbije i da su separatizam i ideja o velikoj Albaniji stvar prošlosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari