Đurić ponudio pravnu pomoć Arifiju 1Foto: N1

Vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da je izjava šefa kosovske delegacije u tehničkom dijalogu Avni Arifija samo potvrda da Priština nema, niti je ikada imala nameru da formira Zajednicu srpskih opština (ZSO).

Arifi je za Koha ditore rekao da su zahtevi upravljačke grupe za izradu Statuta ZSO „ludi i neprihvatljivi“, jer su tražili da u taj dokument budu uključena ovlašćenja u oblasti imovine, privatizacije i privrede i da školstvo bude deo obrazovnog sistema Srbije.

On je poručio da Zajednica srpskih opština neće biti formirana dok se ne završe pregovori o normalizaciji odnosa, niti pre razmatranja ideje kosovskog predsednika Hašima Tačija o korekciji granica.

Đurić je, u pisanoj izjavi, istakao da Arifi jeste nedavno uključen u pregovarački proces, ali da je „do sada svakako imao više nego dovoljno vremena da prouči ranije postignute dogovore, jer reč je o ne tako mnogo stranica materijala“.

„Ukoliko je pročitao, a nije razumeo prvi briselski sporazum i ostale dogovore usaglašene u Briselu, ovim putem mu nudim pravnu pomoć kako bi mu ti materijali bili pojašnjeni“, poručio je Đurić Arifiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari