Đurić: Pritisak na Srbe 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Raspisivanje lokalne poternice za potpredsednikom Srpske liste Milanom Radoičićem poslednji je u seriji pritisaka na srpski narod na Kosovu i pokušaj da se politički delegitimizuje Srpska lista, čije je delovanje najveći trn u oku prištinskih separatista, ocenio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Prema njegovim rečima, činjenica da je ova informacija obelodanjena na dan raspisivanja vanrednih izbora na Kosovu daće ton čitavoj predizbornoj kampanji, koja će očigledno biti takmičenje albanskih političkih aktera u šovinizmu i mržnji prema Srbima.

„Kosovsko pravosuđe, umesto da se bavi suzbijanjem verskog ekstremizma i dekonstrukcijom albanskih kriminalnih klanova, jedva čeka da po naredbi prištinskih kriminalnih bosova na sebe preuzme ulogu palice za političko razračunavanje“, istaako je Đurić u saopštenju. On je ocenio da je prištinsko pravosuđe još jednom na najflagrantniji način pokazalo da je instrument u rukama albanskih političkih i kriminalnih struktura, i da je oruđe za antipravni linč Srba.

„Srbi na Kosovu i Metohiji će, uveren sam, i u predstojećem periodu, bez obzira na sve diverzije Prištine, ostati lojalni državi Srbiji i podržavati Srpsku listu kao najistrajnijeg garanta odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa u našoj južnoj pokrajini“, naveo je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari