Đurić: Promena vlasti na Kosovu ne znači ništa za dijalog 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da za dijalog ne znači ništa promena vlasti na Kosovu, jer će „svakako na vlasti biti neko od ‘separatista'“.

„Vrlo je verovatno da će ih predstavljati neko ko ih je i do sada predstavljao. Beograd se drži principa da će se dijalog nastaviti onda kada se takse na robu iz Srbije ukinu. Mi sada nastojimo da pomažemo narod na Kosovu“, kazao je Đurić za RTS.

Komentarišući informacije da su srpski sudovi izdali više krivičnih prijava protiv osoba na Kosovu, među kojima su Srbi, Albanci i Romi, Đurić je kazao da je Srbija uvek bila dosledna kada je bilo reči o kažnjavanju ratnih zločinaca i da se nikada nije osvrtala na nacionalnost.

„Ratni zločini ne zastarevaju, ako je neki separatista mislio da zastareva. Mogu da kažem da sam zadovoljan što ne odustajemo od gonjenja ratnih zločinaca i oni će se naći pre ili kasnije pred sudom“, istakao je on.

Đurić je ocenio da za razliku od „perioda vlasti DOS-a“, Srbija danas odbija da amnestira optužene za ratne zločine i dodao da „oni koji su činili ratne zločine ne smeju da šetaju slobodno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari