Đurić: Razgovor sa Grenelom je bio ozbiljan, sveobuhvatan i energičan 1Foto: Pink

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas za televiziju Pink da je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za mirovne pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom bio „ozbiljan, sveobuhvatan i energičan“.

„Sastanak je imao dva dela, kraći u četiri oka, a potom je bio i zajednički sastanak i mogu da kažem da je to bio energičan razgovor. Obojica znaju šta žele da postignu i obojica znaju da je rešnje i dogovor teško postići, ali da je važno da se dijalog vodi“, rekao je Đurić. Đurić je istakao da je i sam Vučić rekao da mora temeljno da razmisli o utiscima sa sastanka, da se slegnu u naredna 24 sata, pa će onda i on govoriti u javnosti.

Svi u svetu znaju da je Srbija za rešenje odnosa sa Prištinom na principijelan, temeljan i miroljubiv način i nema iznenađenje u poziciji i stavu Srbije, rekao je Đurić. Predsednik je, dodao je on, iskoristio sastanak da Grenela upozna sa pozicijom Srbije i položajem Srba. Đurić je rekao i da nema nikakve sumnje da Priština od 6. novembra 2018. godine uvođenjem taksi krši Cefta sporazum, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i dok se one ne uklone nema elementarnih uslova za napredak.

Upitan o izjavama pobednika kosovskih izbora Aljbina Kurtija o Srpskoj listi, Đurić je rekao da se Beograd trudi da na uzdržan i smiren način reaguje na njegovo ponašanje, jer se radi o čoveku koji se proteklih 25 godina bori protiv srskih interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari