Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Nisu nas ni zvali, ni konsultovali kada su postajali najbolji prijatelji, ni kada su se dogovarali kako će taj sud da ustroje, pa neka nas ne zovu ni sada kada su se posvađali, rekao je Đurić nakon predaje biskopskog projektora Domu kulture u Gračanici.

On je istakao da Srbija nastavalja da goni optužene za ratne zločine i da „imamo 750 aktivnih predmeta na kojima naša tužilaštva rade punom parom“.

Prema njegovim rečima, ti ljudi se nalaze na međunarodnim poternicama zbog naše države, „a da se pitaju ovi koji se sad svađaju, niko ne bi bio na poternici“.

Đurić smatra da je primetno da je međunarodni položaj Srbije povodom Kosova danas povoljniji nego što je bio pre četiri – pet godina.

On ističe da se vidi više razumavanja, ne samo za poziciju Srbije, jer nema nema novih članstava Kosova u međunarodne institucije, već i za stradanje i golgotu srpskog naroda.

Borićemo se da u predvečerje desetogodišnjice nelegalne, nepravedne, duboko pogrešne secesije ta istina dopre do svakog kutka ove planete, rekao je Đurić.