Đurić: Tužiću predsednika DSS-a 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je prešao preko niza „najbrutalnijih laži i kleveta“ koje je o njemu rekao lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, ali da će sada morati da ga tuži i tako zatraži od pravosuđa zaštitu.

Đurić je na svom Fejsbuk profilu reagovao povodom krivične prijave koju je Jovanović danas podneo protiv njega. Predsednik DSS je u Prvom osnovnom sudu podneo tužbu protiv Marka Đurića zbog njegove izjave u emisiji „Upitnik“ na RTS-u da je „ukrao dva stana na Vračaru“.

„Za razliku od Jovanovića, koji pravosuđe zloupotrebljava kako bi pravio medijski cirkus, ja ću zaštitu od suda zatražiti zato što sam iskreno zabrinut za prava i slobode gradjana Srbije i meni dragih i bliskih ljudi koji ne misle kao falangisti Miloša Jovanovića“, napisao je Đurić.

Đurić je naveo da mu je u toj emisiji 12. juna 2018. godine Jovanović poručio da će ga stići „takav račun za izdaju“ da „neće biti dovoljno bandera“.

„Dakle u jednoj rečenici me je nazvao izdajnikom, čime je nesumnjivo povredio moju čast i ugled, a zatim mi je zapretio vešanjem“, napisao je Đurić i dodao da će tražiti zaštitu suda kako bi „nasilnicima bilo poručeno da ne mogu nikome nekažnjeno da prete smrću“.

Đurić je naveo i da ga je Jovanović optužio da „kleči samo pred šiptarskim teroristima“ i dodao da misli da je važno da sud utvrdi da li je Jovanović u dosluhu sa ROSU i da li one rade na njegov poziv.

„Jovanović me je potom, ponovo u emisiji ‘Upitnik’, 19. februara ove godine, nazvao ‘veleizdajnikom’, ‘pajtosom Ramuša Haradinaja“ i ‘podvodačem’, a budući da nisam ništa od toga, moraću da zatražim da Jovanović pokuša da ove kvalifikacije dokaže pred sudom“, napisao je Đurić.

Đurić je kazao i da jedva čeka da se odazove eventualnom pozivu na svedočenje po tužbi Jovanovića i dodao da nije siguran da li će Jovanović biti toliko „nestrpljiv da se odazove kada dobije sudski poziv u vezi sa pretnjama i klevetama koje je izneo“ na njegov račun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari